Hjemmeside

Street food har taget Danmark med storm

Mad

Street food-konceptet dukker op overalt. København har allerede adskillige madmarkeder, og nu er provinsen også for alvor hoppet med på vognen. Alle større provinsbyer med respekt for sig selv har efterhånden et street food-marked – se bare på f.eks. Aalborg, Odense og Esbjerg. Den danske variant af street food er mad, som tilberedes på stedet, …

Læs mere

Geranium – Nomas ambitiøse efterfølger

Mad

Danmarks eneste restaurant med 3 Michelinstjerner hedder Geranium og ligger i København. Faktisk er den også den første danske restaurant nogensinde, der er blevet belønnet med det maksimale antal stjerner. Anmelderne er ved at falde over hinanden af begejstring, og restaurantens bedrifter er veldokumenteret i store, danske aviser som både Politiken og Jyllands-Posten. Det første, …

Læs mere

Danske restauranter med Michelinstjerner

Mad

Selv om Danmark ikke fylder meget på verdenskortet, optager vores lille land en hel del plads på det kulinariske af slagsen. Faktisk kan du finde hele 23 restauranter med Michelinstjerner, hvis du bevæger dig lidt rundt i det lille land. Den eneste danske restaurant med 3 stjerner er Geranium, der er placeret i København. Derudover …

Læs mere

Et land af forskellige restauranter

Mad

Det er svært at sætte en finger på, hvad der kendetegner danske restauranter. Der er ingen tvivl om, at Danmark i udlandet er mest kendt for det ny nordiske køkken – men spørger du danskerne, er der et væld af andre madlavningsgrene, der betyder mindst lige så meget. Det danske køkken er f.eks. populært, og …

Læs mere

Restaurantkultur i Danmark

Mad

Man kan ikke sige ”Danmark” uden også at sige ”hygge”. Danskerne er verdensmestre i at hygge sig, og vi hygger os især gerne med god mad, stearinlys og godt selskab. Måske derfor er der en fast forankret restaurantkultur i Danmark – vi spiser gerne sammen, og vi vil gerne spise godt og i hyggelige og …

Læs mere

Ny nordisk mad hitter i New York

Mad

Det er ikke nogen hemmelighed, at skandinavisk og dansk kultur er populært i disse år. Begrebet ”hygge” har spredt sig til hele verden, og de dystre, danske tv-serier er populære som aldrig før. Med al denne popularitet følger selvfølgelig også en øget opmærksomhed på den danske madlavning. Faktisk har interessen bredt sig helt over på …

Læs mere

Mormormad er på vej tilbage

Mad

Nok har hele verden fået øjnene op for det nye nordiske køkken, der hitter som aldrig før. Det betyder dog ikke, at vi i Danmark har glemt vores rødder. Tværtimod spiser vi retromad – eller mormormad – i hidtil usete mængder. Sommetider serveres der mormormad med et moderne twist, men ofte er vi også ganske …

Læs mere