Et land af forskellige restauranter

Mad

Det er svært at sætte en finger på, hvad der kendetegner danske restauranter. Der er ingen tvivl om, at Danmark i udlandet er mest kendt for det ny nordiske køkken – men spørger du danskerne, er der et væld af andre madlavningsgrene, der betyder mindst lige så meget.

Det danske køkken er f.eks. populært, og vi spiser tarteletter og boller i karry i stor stil. Mormors kogekunst kan du finde alle steder fra trendy madmarkeder til gammeldags kroer. En anden særlig ”restaurant” er pølsevognen. Pølsevognen har i mange år tabt popularitet, men noget tyder på, at den traditionsrige hotdog har fået en renæssance – der konkurreres endda hvert år i DM i gourmet hotdogs.

Grillbaren er beslægtet med pølsevognen, og her finder du klassikere som grillkyllinger og bøfsandwiches. Selv om der er regionale forskelle på bøfsandwichen (skal sovsen indeni eller hældes over?), er der bred enighed om, at den ikke kan undværes på madlandkortet – måske lidt i samme grad som flæskestegssandwichen, der også kan betegnes som ægte grillbargourmet.

Den klassiske café er måske den type restaurant, du finder flest steder. Der er variation i indretningen – men menuen bestående af clubsandwich og caféburgere går igen i næsten alle byer.