Selv om Danmark ikke fylder meget på verdenskortet, optager vores lille land en hel del plads på det kulinariske af slagsen. Faktisk kan du finde hele 23 restauranter med Michelinstjerner, hvis du bevæger dig lidt rundt i det lille land.
Den eneste danske restaurant med 3 stjerner er Geranium, der er placeret i København. Derudover blev restauranten i 2017 kåret som nr. 19 på listen over verdens 50 bedste restauranter, og Rasmus Kofoed, som driver Geranium, blev kåret som verdens bedste kok i 2011. Geranium befinder sig på 8. etage midt i Fælledparken, hvilket giver en helt unik udsigt.
Også i København finder du Restaurant A-O-C, som er blevet belønnet med 2 Michelinstjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2017. Her er beliggenheden også fantastisk – du spiser nemlig under de buede kælderhvælvinger i Moltkes Palæ tæt ved Kongens Nytorv. Restauranten er indrettet i en nutidig, skandinavisk stil, og der dækkes naturligvis op med stel fra Royal Copenhagen.
København er dog ikke den eneste danske by, der kan mønstre Michelinstjerner. I Aarhus skiller især Frederikshøj sig ud, hvor kokken Wassim 3 gange i træk har fået en Michelinstjerne i Michelins Nordic Guide. I Aarhus kan du også finde en stjerne hos Gastronomé, Substans og Domestic.
Leder du efter en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige uden for Danmarks to største byer, er der flere muligheder. Du kan f.eks. vælge Henne Kirkeby Kro, der har modtaget hele to stjerner. Du kan også besøge Ti Trin Ned i Fredericia, Kadeau på Bornholm, Slotskøkkenet på Dragsholm Slot ellerHotel Frederiksminde ved Præstø Fjord. Alle disse restauranter har fået en stjerne.