Dagens højdepunkt

Uncategorized

Hvad skal vi have til middag i dag? Spørgsmålet kender vi alle – og ikke så sjældent er svaret, at vi tager på restaurant og finder ud af det! Danskerne er nemlig blevet langt mere vant til at gå ud at spise, end tilfældet var for bare få år siden, så restauranterne har travlt. Og mulighederne er mange for at nyde dagens højdepunkt – det gode måltid. Fra etniske køkkenerne og lækker fisk til gammeldags kromad og gourmet på de fineste restauranter.

Uanset hvor vi vælger at tage hen, vil vi gerne se pæne ud i tøjet. Tøjet sender et signal til vores ledsagere om, at vi værdsætter situationen og værdsætter dem – som en klog person har sagt: Det er vigtigt at klæde sig efter situationen. Hvad med at købe nye flotte bukser hos NA-KD? Her kan man finde tøj i mange stilarter og genrer, så der er god mulighed for at finde tøj, der både egner sig til et restaurantbesøg, til arbejde og privat.

At vi er blevet glade for at spise ude, bekræftes fra flere sider. Undersøgelser fra foråret 2021 viser, at vi glæder os allermest til igen at spise ude i takt med, at landet genåbner efter nedlukningerne under corona-pandemien. Så vi har virkelig savnet fællesskabet på restauranterne, glæden ved at spise ude og den aflastning det er ikke selv at skulle svinge gryderne.

Vi kan også se, at danskerne har virkeligt bredspektrede vaner, når det gælder det at spise ude. Vores smag strækker sig fra McDonalds og Burger King i den ene ende til lækker gourmetmad i nogle af de Michelinstjerne-prydede restauranter, som er dukket op de senere år. Og det er ikke sådan, at vi vælger mellem det ene eller det andet. Vi kan sagtens have lyst til burgermad den ene dag og trang til den ypperste kogekunst den næste.

Tidligere var det at gå på restaurant en sjælden ting for de fleste. Der er stadig mange, der ikke har råd til at gå ud at spise eller kun kan gøre det meget sjældent, men for en stor gruppe af danskere er det sådan, at pengene er blevet så rigelige, at en udemiddag ikke længere er en sjældenhed. Og generelt er interessen for mad og kvalitet stigende, så mon ikke udviklingen vil fortsætte?