Maden til folket

Uncategorized

Der er masser af folk, som hver eneste dag bruger de mange restauranter, der er over hele landet. Faktisk er der rigtig mange, som et par gange om måneden bruger tiden på at gå ud og spise. Og der er heldigvis i de fleste større byer gode muligheder for at komme ud at spise, og der er myriader af tilbud med mad fra hele verden.

Når du går en tur i byen, så finder du let og hurtigt tilbud fra Asien sammen med de klassiske store madlande i Europa, og der er rigtig mange, som kæmper om kundernes gunst.

Til dem, som er lidt mere eventyrlystne, så kan du finde mad fra dele af Afrika, meget autentisk mad, og der er endda mad fra lande, som vi andre ikke altid regner for den store kulinariske oplevelse, men som alligevel kan være spændende og et godt måltid.

Nordisk mad er hot

I de sidste ti år har det nye nordiske, moderne køkken været det, som alle har talt om, og det har vundet priser og samlet stjerner i en hidtil uset grad.

Det er restauranter som Noma og Geranium, der har været frontløberne, de har sat en uhyggelig høj standard, og det hele er så garneret, at det danske kokkelandshold flere gange har hentet medaljer ved det uofficielle VM for kokke, heraf to af den fineste karat.

Det er dog ikke altid der, hvor man søger hen, når man vil spise, for det er mad på et niveau, hvor det bliver til en kunstart, og hvor det er alt andet end det at blive mæt, som det handler om. Det hele handler om oplevelsen og at give kunderne en kulinarisk ny verden at stå op til.

De danske kroer har også fået en genopstandelse. De er vakt til live igen, og ofte har de store udendørs arealer, hvor de kan arrangere oplevelser og servering i den danske sommer, men det kræver meget, og det er vigtigt, at udendørsområderne også holdes i orden, og til det kan du sagtens bruge en vejhøvl, for det gør arbejdet meget lettere, end hvis du skal ud med det gammeldags skuffejern og sikre, der ikke er ukrudt alle steder.

Den klassiske danske kromad er dog også blevet opdateret, og der er mange steder, hvor kroerne nu tænker i at bruge lokale producenter til deres råvarer, så deres produktion bliver meget mere bæredygtig, og der er endda nogle af dem, som går så langt, at de forsøger at gro egne grøntsager, sanker i skovene i området og prøver at gro så meget som muligt selv for at få et koncept, som er jord til bord. Noget som er svært, men som flere og flere spisesteder i dag forsøger at implementere.