Sådan starter du din egen restaurant

Uncategorized

Det er vigtigt at være godt forberedt, når man vælger at starte sin egen restaurant. Der var intet mindre end 501 restauranter over hele Danmark, som gik konkurs i 2018, og derfor har vi skrevet denne artikel til dig, der ønsker at starte en succesrig restaurant, der forhåbentligt ikke kommer til at lide samme skæbne.

Danskerne spiser mere og mere ude

År efter år kan vi læse i nyhederne om, hvordan danskerne spiser mere og mere ude blandt andet fordi det er blevet nemmere at spise sundt ude i byen. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev brugt i alt 42,7 milliarder kroner på udespisning på cafeer, restauranter og andre former for spisesteder i Danmark i 2017.

Før i tiden spiste danskerne primært ude, når der var noget helt særligt at fejre, men nu er det i stigende grad blevet til en hverdagsting og det er jo kun en positiv tendens for dig, der ønsker at starte din egen restaurant op. Men hvad skal der til for at opnå succes?

Hav styr på økonomien

Lige meget om du starter en tøjbutik, en online shop, en restaurant eller noget helt fjerde er det altid essentielt, at du har styr på din økonomi. Startkapitalen til din restaurant afhænger af, hvordan din restaurant bliver sat sammen.

Typisk skal du forvente at bruge mellem 150.000 og 300.000 DKK, når du starter din restaurant op, hvis du lejer dig ind. Men hvis du skal til at opbygge din restaurant eller købe en restaurant, skal du sikkert af med mindst en million, hvis ikke flere millioner.

Det tager naturligvis også tid at opbygge et ry og tiltrække kunder til din nye restaurant. Derfor skal du forvente at tabe penge i løbet af det første år. Derfor er det vigtigt, at du har en god opsparing og at du eventuelt tjekker Qred.com, hvor du kan søge et erhvervslån.

Sammensætning af menuen

Der er som sagt hård konkurrence i restaurationsbranchen, og derfor det er også vigtigt at du er kreativ, når det kommer til sammensætning af menuen til din nye restaurant. Her kunne du overveje at følge et anderledes restaurant-koncept, som fx Spisehuse Rub&Stub, som serverer mad baseret på de overskydende råvarer, der bliver doneret til restauranten.

Få styr på lovene og reglerne

Når du starter din nye restaurant, er det vigtigt, at du får styr på love og regler vedrørende fx alkoholbevilling, forsikring, næringsbrev, næringsbasen og fødevarekontrol. Du skal helst undgå en situation som fx da [Domino’s Pizza:http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-06-28-razzia-hos-dominos-pizza-afsloerer-gamle-madvarer fik sanktioner i 18 ud af 29 restauranter] på grund af rod med fødevarernes datostempler og temperatur. Der kan forekomme både uanmeldte og anmeldte besøg af fødevarekontrollen, og derfor er det vigtigt at være forberedt i begge tilfælde.