Sådan spiser du sundere på restaurant

Mad

Når vi spiser ude, får vi ofte både mere fedt, salt og sukker, end vi ville have fået derhjemme. Vil du gerne passe lidt på sundheden, behøver du dog ikke at takke nej til at tage med på restaurant. Du kan sagtens følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, selv om programmet står på en hyggelig aften med familie eller venner. Det handler om at foretage lidt smartere valg.

Det mest oplagte er selvfølgelig at undgå f.eks. fastfoodrestauranter, hvor maden er friturestegt og indeholder begrænset næring. Derudover holer maden dig ikke mæt særligt længe, og du kommer måske til at spise flere måltider end ellers. All you can eat-buffeter kan også være en udfordring, fordi du bliver fristet af de mange muligheder og måske spiser endnu mere, end du ellers ville have gjort. Muligheden for at fylde tallerkenen op flere gange er simpelthen for fristende for mange af os.

Forskellige nationer har forskellige madtraditioner, og ikke alle er lige sunde. Klassisk, dansk mad er f.eks. ofte fedende, ligesom italienske pastaretter kan være meget tunge. Gå i stedet efter det asiatiske køkken, der er mere rigt på grøntsager og i det hele taget indeholder lettere retter.