Veganske restauranter i København

Mad

For bare få år siden var veganske spisesteder noget, man skulle lede længe efter – også i København, hvor de nye madtrends traditionelt rammer først. Dette har dog ændret sig i takt med, at den veganske livsstil bliver mere og mere udbredt. Valget om at leve vegansk kan bunde i mange forskellige faktorer, men det er nok især det øgede fokus på miljø, der har fået danskerne til at løsne grebet i de røde bøffer og karbonaderne en smule. Det ses også på vores indkøbsvaner, hvor næsten hver anden dansker ifølge Miljøstyrelsen ser på miljømærkninger, når de køber kød.

I dag er billedet i København et helt andet, og som veganer har du masser af muligheder for at få sulten stillet – og du behøver ikke at vinke farvel til den gode smag. Flere og flere kokke eksperimenterer med plantebaseret mad, og fraværet af kød forhindrer ikke smagsoplevelser af de helt store, hvor der oven i købet er fuld fart på farverne. Mange restauranter har i dag op til flere veganske retter på menukortet, og andre går hele vejen og tilbyder et 100 % plantebaseret menukort.

Er du f.eks. på jagt efter pommes frites og en burger, der er en lille smule snasket og ikke smager alt for sundt, kan du lægge vejen forbi GreenBurger på Frederiksborggade i København. Her kan du få en hel burgermenu, der er 100 % plantebaseret – velegnet til tømmermændene på en søndag formiddag eller som fredagsmenu inden en tur i biffen.

Du kan også tage et smut forbi 42Raw, der har restaurant 3 steder i København. Her er maden ikke bare vegansk, den er også glutenfri. Du kan få alt lige fra burgere til brunch og tapas.

På Hafnia Bar i Store Regnegade finder du alskens veganske muligheder – lige fra de trendy chia- og acaibowls til smoothies, glutenfri sandwiches og bowls med quinoa. Foruden at være vegansk er al maden også 100 % økologisk, og caféen ligger i hyggelige omgivelser tæt på Kongens Have.

Der er ingen tvivl om, at det er blevet lettere at være veganer i København uden at skulle tilberede al sin mad selv. Nye begreber som ”flexitar” – at være delvist vegetar eller veganer – har også øget efterspørgslen på veganske alternativer og er med til at holde det store udbud oppe.