Hos Kost & ernæringsforbundet kan du læse om, hvordan bl.a. hospitaler fokuserer på bæredygtig mad. Og det gælder ikke kun i den offentlige sektor, også restauranter er i høj grad blevet mere opmærksomme på bæredygtighed, økologi og brugen af lokale råvarer.
Bæredygtighed kan forstås på flere planer, når det handler om madlavning. Flere restauranter fokuserer f.eks. på årstidens råvarer for ikke at skulle importere varer fra lande langt væk.
En anden måde at tænke bæredygtighed på er at fokusere på de rette mængder for at undgå madspild. Det kan f.eks. være en buffetrestaurant, der vælger mindre tallerkener for at få gæsterne til at tage mindre portioner og dermed levne mindre.
Bæredygtighed kan også være et fokus på økologi for at undgå skadelige sprøjtemidler både i maden og i naturen. Det er årsagen til, at flere og flere restauranter får både sølv- og guldmærket i økologi.
Til sidst kan bæredygtighed også have med menneskelige ressourcer at gøre – det er f.eks. bæredygtigt at ansætte mennesker med handicap eller tidligere straffede, som ellers kan have svært ved at finde et almindeligt job i andre brancher. På den måde kommer alles ressourcer i spil, og livskvaliteten øges hos de ansatte.