Det multikulturelle i fokus

Uncategorized

Verden er de sidste 50 år blevet mindre og mindre, ja ikke fysisk, men den er blevet mindre og mindre, fordi vi nu har mulighed for og økonomi til at rejse mere, og internettet har gjort det let at finde madopskrifter fra hele verden. Den øgede migration verden over har sikret, at vi har fået madkulturen fra de lande, vi rejser til, ind i vores baghave.

Tager du en tur rundt i de fleste større byer i dag, så er der et udbud af restauranter fra hele verden. Du kan sagtens få mad fra alle verdensdele, og det er slet ikke længere unormalt at se restauranter fra Brasilien, Peru eller mindre lande fra Østeuropa eller Asien.

Den ægte oplevelse

Restauranterne er ofte autentiske, de tilbyder meget af den samme mad, som vi kan få, når vi er på ferie, og det er ofte en god oplevelse, som gør, at kunderne vender tilbage.

Kokkene er desuden også i dag populære som aldrig før. Ja så populære, at det måske endda er muligt at få en flot plakat med de nye helte på https://dearsam.dk/, for der er mange, der i dag ser op til de helt store Michelinkokke, som vi alle kan følge på sociale medier og på tv næsten i døgndrift.

Der er dog stadig mulighed for at få den klassiske danske mad. Noget som i nogle år har været i sat i baggrunden, men som nu har fået en mindre opblomstring igen. Det kan være på grund det nye nordiske, eller fordi kokkene igen har fået øjnene op for de råvarer, som er lige udenfor deres egne vinduer, eller måske fordi bæredygtighed er noget, som virkelig er oppe i tiden, for vi skal jo have reddet moder jord.